Mutfak robotunda yulafı un kıvamına gelene kadar çekin. İncirleri, fıstık ezmesi, hindistan cevizi ve tarçını ekleyin. Mutfak robotu ile hamur kıvamı alana kadar çekmeye devam edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde lokmalar halinde yuvarlayın. Fırın kâğıdı kaplı bir tepsiye koyun ve sertleşmesi için buzdolabında bir saat soğutun. Yulaf ezmesi enerji toplarını bu işlemden sonra, buzdolabında hava geçirmez bir kaba aktarın. Buzdolabında bir haftaya kadar saklayabilirsiniz.
İncirleri ve kaynamış suyu bir kâseye koyun. İncirler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin, süzün ve yaklaşık 5 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. İncir, muz, yoğurt ve elma suyunu blendere koyun. Ortalama 3 dakika pürüzsüz olana kadar işlemden geçirin. Servise hazır.
Büyük bir kâseye avokado haricinde tüm malzemeleri ekleyin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve hafifçe karıştırın. Doğradığınız avokadoları da üzerine ekleyin.
Tüm malzemeleri blendera koyun. Pürüzsüz ve kremsi hale gelene kadar karıştırın. Gerektiği kadar su ekleyin. Bir kavanoza alarak bekletin.
20 cm kare bir kek kalıbını streç filmle kaplayın ve kenarlarından bol miktarda sarkacak şekilde filmi yerleştirin. Kuruyemişleri bir mutfak robotuna koyun ve irice kıyın. Bir kaba alın. Kayısı ve hurmaları mutfak robotuna koyun ve yoğun bir hamur haline getirin, ancak çok pürüzsüz olmasına izin vermeyin. Kuruyemişleri tekrar mutfak robotuna koyun ve hindistancevizi yağı, kakao tozu ile tohumları ekleyin. Karışım homojen olarak bir araya gelene kadar karıştırın. Kapağı kaldırmanız ve karışımı bir ıspatula ile birkaç kez aşağı itmeniz gerekebilir. Macun haline gelen hamuru kalıbın tabanına yayın ve yüzeyi düzeltin. Fazla streç filmi tamamen örtmek için karışımın üzerine getirin. Dondurucuya kaldırın ve katılaşana kadar ortalama 30 dakika bekletin. Tepsiyi dondurucudan çıkarın ve bir tahtaya yerleştirin. Küçük karelere kesin ve kapaklı bir kaba aktarın. Karelerin birbirine yapışmaması için aralarına pişirme kâğıdı yerleştirin.
Sunbright kayısıları geniş bir tencereye alın ve üzerine 1,5 litre su ekleyin, Kapağını kapatın ve bir gece bekletin. Ertesi gün soğutmak için buzdolabına küçük bir tabak koyun. Ocağın üzerine kayısı ve suyu koyup limon suyunu ilave edip kaynatın. Ateşi kısın ve kayısı yumuşayana ve parçalanmaya başlayıncaya kadar ortalama 30 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra şekerini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tekrar ocağa alarak 20 dakika kaynatın. Kıvamını kontrol etmek için tabağı buzdolabından çıkarın, Tabağa bir kaşık dolusu reçel koyun ve birkaç dakika buzdolabında bekletin. Reçeli parmağınızla ittiğinizde yoğunlaştığını görmelisiniz. Reçeli dikkatlice sıcak sterilize edilmiş kavanozlara dökün. Üzerine bir fırın kağıdını koyun. Kapağını sıkıca kapatın ve soğumaya bırakın. Reçel, serin ve karanlık bir dolapta açılmadan 6 ay dayanır.
Az yağlı tavada her tarafını baharatladığınız tavuğun iki yüzünü güzelce kızartın. Salatayı hazırlarken kenarda dinlenmeye bırakın. Kayısıları ikiye bölün ve dilimleyin, Ardından rokaları doğrayın. Salatalığı çapraz dilimler halinde kesin. Marul yapraklarını ayırın, 4 tabağa bölün. Sosu için biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Ardından diğer sos malzemeleri olan soya sosu ve limon suyu ile karıştırın. Tavuğu ince ince dilimleyin. Tabağa marul yapraklarını ve üzerine roka ile salatalığı yerleştirin. Üzerlerini tavuk ve kayısı ile süsleyin. Sosu dökerek servis yapabilirsiniz.
Servis kasesinde zeytinyağı, maydanoz, limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi karıştırın. Rezene, kuru mandalina ve turpları ekleyin. Eşit şekilde kaplanana kadar karıştırın. Hemen servis yapın veya servise hazır olana kadar buzdolabında saklayın.
Büyük bir kapta kinoa, lahana, kuru mandalina, kuru vişne, yeşil soğan ve maydanozu karıştırın. Limon, zeytinyağı ve tuz ile hazırladığınız sos ile karıştırın. Üzerine susam ve kaju fıstığı ekleyin. Oda sıcaklığında veya soğuk servis edin.
Yarım litrelik kavanoza yulaf, süt, yoğurt, chia tohumu, bal ekleyin, kapağını kapatın ve iyice sallayarak karıştırın. Kuru mandalinaları ekleyin ve tamamen karışana kadar çalkalayın. Min. 1 gece bekletin. Karışımı max.3 gece kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Soğuk yiyin.
Çilekleri, kefiri, fesleğen yapraklarını, hurmaları blender haznesine koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hemen servis yapın.
Büyük bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Bir kapta kısık ateşte tereyağını eritin. Ateşten alın ve şekerle çırpın. Sonra yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Soğuması için 5 dakika kenara koyun. Kuru malzemeleri dökün ve birleşene kadar karıştırın. Son olarak kurutulmuş çilekleri ve beyaz çikolata parçalarını ekleyin. Plastik bir örtü veya havluyla örtün ve 1 saat soğuması için buzdolabına koyun. Fırını 175 dereceye ısıtın. Ceviz büyüklüğünde hamur topları alın ve avuçlarınız arasında yuvarlayın. Aralıklarla fırın kâğıdı kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Hafifçe kızarana kadar ortalama 8 ila 10 dakika pişirin.
Fırını 180° ‘ye kadar önceden ısıtın. 20 cm’lik kare bir fırın kabını yağlayın. 1 yemek kaşığı unun içine doğranmış vişneleri atın. Ayrı bir kapta 1 su bardağı unu ve tuzu karıştırın. İkisini bir kenara koyun. Tereyağı eriyene kadar çikolata ve tereyağını bain-marie usulü eritin. Çikolata eriyene ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Büyük bir kapta şeker, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Çikolata karışımı ekleyin ve iyice özleşene kadar karıştırın. Yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Vişneleri karışıma ekleyin. Hamuru fırın kabına yayın. Ortalama 30 dakika pişirin. Kesmeden önce tamamen fırın kabında soğutun.
Pirinci güzelce yıkayın. Tereyağını eritin. Vişneleri ve şekeri ekleyip, dikkatlice karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Rezene tohumlarını ve pirinci ekleyin. Üzerini geçecek kadar su koyun. Tuzu ekleyin ve 1-2 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve temiz bir mutfak havlusu ile üzerini örtün. Üzeri örtülü olarak 15-20 dakika buharıyla dinlendirin. Izgara tavuk ya da et ile servis edin.
Fırını 200° ısıtın. Bir tavaya vişne, şeker ve suyu koyup sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Şurubu yapmak için vişneleri başka bir tavaya alın. Şurup için ayırdığımız karşıma pudra şekerini ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Koyulaşmaya başlayana kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Fırında ekmek dilimlerini hafifçe pişirin. Bir turta kabının dibine birkaç tane koyun ve şurubun bir kısmını dökün ve ardından vişnelerin bir kısmını ilave edin. Bu şekilde bir kat daha yapın ve üzerine vişne koyun. Fırında 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema ile servis yapın.