Kuru Kayısı

https://sunbright.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/Kayisi-3.jpg

KURU KAYISI

Enerji ve Besin Değerleri 40 gr için

Enerji 110 kcal
Yağ 0,00 gr
Karbonhidrat 25 gr
Şeker 17 gr
Protein 1 gr
Potasyum 520 mg
Kalsiyum 20 mg
Demir 1 mg

Anadolu’ nun Eşsiz Lezzeti ile Tanışın – Kuru Kayısı

Bire bin veren bereketli topraklarımız…

Her bir karış toprağından nimet fışkıran Anadolu’ muz…

Ve onun eşsiz Lezzeti Malatya Kayısısı.

Tüm dünya tarafından tanınan, coğrafi işaretli bu şifa dolu meyve, baştan sona tamamen organik üretim ile kükürt eklenmeden yalnızca güneşte kurutularak sofralarınıza geliyor.

Ilık yaz akşamlarında dost sohbetlerinize eşlik eden peynir tabaklarınızın yanında nazlı bir çiçek gibi süzülen Sunbright Kurutulmuş Organik kayısınız, kimi zaman da bereketli iftar sofralarınızın başlangıcı olacak. Bazen azı çok etme geleneğimizin en güzel tatlısı aşurelerinizi süslerken bazen de ailecek oturulan kahvaltı sofralarının en tatlı sonu reçel ve marmelatlarınıza lezzet verecek.

Organik Kuru Kayısı Nerelerde Kullanılır?

  • Peynir çeşitleri ile mükemmel uyumlu
  • Pilav çeşitlerinde
  • Tatlı isteğinize alternatif
  • Reçel ve marmelatlarda
  • Salatalarda

Organik Kuru Kayısı Sağlık İçeriği

A, E, C Vitamini, Potasyum, Kalsiyum ve Demir ile zengin vitamin ve mineral desteği sağlar.

Organik Kuru Kayısı Faydaları

  • Yüksek lif içeriği ile sindirim sisteminizi rahatlatır
  • Zengin demir minerali ile kansızlık tedavisinde etkilidir
  • Kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırır
  • Kas gelişimine katkı sağlar
  • Kan basıncını dengeler
  • Göz hastalıkları oluşumunu engeller
  • Cilt sorunlarına iyi gelir
  • İçerdiği kalsiyum ve fosfor gibi mineraller kemik sağlığı için önemlidir

İçindekiler

Güneşte kurutulmuş ve kükürt eklenmemiş %100 organik kayısı

Saklama Bilgisi

Paketi açtıktan sonra serin ve kuru bir yerde saklamanızı tavsiye ederiz. Buzdolabında kapalı kap içerisinde saklayabilirsiniz.

Sunbright Tarifler

Kayısı ve Çikolata Barları

https://sunbright.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/Apricot-and-Chocolate-Bars-.jpg

Malzemeler

  • 150 gr irice doğranmış badem, fındık ve ceviz gibi karışık kuru yemişler
  • 150 gr Sunbright Kuru Kayısı, dörde bölünmüş
  • 200 gr yumuşak hurma, dörde bölünmüş
  • 50 gr hindistan cevizi yağı
  • 3 yemek kaşığı kakao tozu
  • 3 yemek kaşığı ay çekirdek, kabak çekirdeği, susam ve keten tohumu gibi karışık tohumlar

Hazırlanışı

20 cm kare bir kek kalıbını streç filmle kaplayın ve kenarlarından bol miktarda sarkacak şekilde filmi yerleştirin. Kuruyemişleri bir mutfak robotuna koyun ve irice kıyın. Bir kaba alın. Kayısı ve hurmaları mutfak robotuna koyun ve yoğun bir hamur haline getirin, ancak çok pürüzsüz olmasına izin vermeyin. Kuruyemişleri tekrar mutfak robotuna koyun ve hindistancevizi yağı, kakao tozu ile tohumları ekleyin. Karışım homojen olarak bir araya gelene kadar karıştırın. Kapağı kaldırmanız ve karışımı bir spatula ile birkaç kez aşağı itmeniz gerekebilir. Macun haline gelen hamuru kalıbın tabanına yayın ve yüzeyi düzeltin. Fazla streç filmi tamamen örtmek için karışımın üzerine getirin. Dondurucuya kaldırın ve katılaşana kadar ortalama 30 dakika bekletin. Tepsiyi dondurucudan çıkarın ve bir tahtaya yerleştirin. Küçük karelere kesin ve kapaklı bir kaba aktarın. Karelerin birbirine yapışmaması için aralarına pişirme kâğıdı yerleştirin.

Kuru Kayısı Reçeli

https://sunbright.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/Make-Dried-Apricot-Jam-768x548.png

Malzemeler

  • 500 gr Sunbright Kuru Kayısı, doğranmış
  • 3 büyük limonun suyu
  • 1 ½kg şeker

Hazırlanışı

Sunbright kayısıları geniş bir tencereye alın ve üzerine 1,5 litre su ekleyin, Kapağını kapatın ve bir gece bekletin. Ertesi gün soğutmak için buzdolabına küçük bir tabak koyun. Ocağın üzerine kayısı ve suyu koyup limon suyunu ilave edip kaynatın. Ateşi kısın ve kayısı yumuşayana ve parçalanmaya başlayıncaya kadar ortalama 30 dakika pişirin. Ateşten alındıktan sonra şekerini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Tekrar ocağa alarak 20 dakika kaynatın. Kıvamını kontrol etmek için tabağı buzdolabından çıkarın, Tabağa bir kaşık dolusu reçel koyun ve birkaç dakika buzdolabında bekletin. Reçeli parmağınızla ittiğinizde yoğunlaştığını görmelisiniz. Reçeli dikkatlice sıcak sterilize edilmiş kavanozlara dökün. Üzerine bir fırın kağıdını koyun. Kapağını sıkıca kapatın ve soğumaya bırakın. Reçel, serin ve karanlık bir dolapta açılmadan 6 ay dayanır.

Tavuklu ve Kayısılı Roka Salatası

https://sunbright.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/Warm-chicken-apricot-rocket-salad.jpg

Malzemeler

    • 2 adet tavuk göğsü (her biri 250 gr)
    • 6 adet Sunbright Kuru Kayısı
    • 1 adet salatalık
    • 2 adet marul
    • 1 adet roka
    • Tavuk Baharatı

Sosu için

  • 1 adet kırmızı biber (acı veya tatlı)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Az yağlı tavada her tarafını baharatladığınız tavuğun iki yüzünü güzelce kızartın. Salatayı hazırlarken kenarda dinlenmeye bırakın. Kayısıları ikiye bölün ve dilimleyin, Ardından rokaları doğrayın. Salatalığı çapraz dilimler halinde kesin. Marul yapraklarını ayırın, 4 tabağa bölün. Sosu için biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Ardından diğer sos malzemeleri olan soya sosu ve limon suyu ile karıştırın. Tavuğu ince ince dilimleyin. Tabağa marul yapraklarını ve üzerine roka ile salatalığı yerleştirin. Üzerlerini tavuk ve kayısı ile süsleyin. Sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİNSunbright Sosyal Medya
https://sunbright.com.tr/wp-content/uploads/2020/10/sunbright-logo-new-1-640x419.png
İLETİŞİMBize ulaşabilirsiniz
https://sunbright.com.tr/wp-content/uploads/2020/10/sunbright-logo-new-1-640x419.png
BİZİ TAKİP EDİNSunbright Sosyal Medya
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Sunbright, Cornucopia Gıda iştirakidir.