
KURU MANDALİNA
Enerji ve Besin Değerleri 28 gr için
Enerji 116 kcal
Yağ 0,00 gr
Karbonhidrat 23,5 gr
Şeker 15,1 gr
Lif 8,1 gr
Protein 1,4 gr
Kalsiyum 87 mg
Demir 87 mg
Vitamin C 0,8 mcg
Turuncunun Enerjisi Yaz Kış Sofranızda – Kuru Mandalina
Yıllar yıllar önce dünyanın bir ucundan ülkemize getirilen bir meyve düşünün.
Öyle bir meyve düşünün ki çiçek açtığında, parfüm kokusu yanında hafif kalsın, güneşin tüm rengini içine sığdırsın.
Üstelik, sağlığını korumanın yolu da bu meyveden geçsin..
İlk olarak Japonya’ dan ülkemize getirilen Satsuma Mandalinası, topraklarımızı o kadar sevmiş, öyle iyi dost olmuş ki Ege Bölgesinde vatanı güzelliğinde ürünler vermiş bizlere.
Sunbright olarak, İzmir ve civarı köylerde % 100 organik tarım ile üretilen Satsuma Mandalinaları, zengin aromalarını ve vitaminlerini kaybetmeden yine % 100 organik yöntemler ile kurutup sizler için paketledik. İstedik ki, kutlama sofralarınızdaki kokteyllerinizi, pastalarınızı, salatalarınızı ya da reçellerinizi onun ile süsleyip, lezzetleri taçlandırın. İstedik ki, sağlıklı bir atıştırmalık aradığınızda turuncunun enerjisi- Sunbright Kurutulmuş Mandalina hep yanınızda olsun.
Organik Kuru Mandalina Nerelerde Kullanılır?
- Atıştırmalık olarak
- Pastalarda
- Tatlı isteğinize alternatif
- Reçel ve marmelatlarda
- Salatalarda
Organik Kuru Mandalina Sağlık İçeriği
A, B, C Vitamini, Flavonoidler, Folat, Kalsiyum, Demir ile zengin vitamin ve mineral desteği sağlar.
Organik Kuru Mandalina Faydaları
- Kolestrolü düşürür
- Hipertansiyona iyi gelir
- Doğal antioksidandır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- İştah kontrolü sağlar
- Enerji verir
İçindekiler
%100 Organik Kurutulmuş mandalina
Saklama Bilgisi
Serin ve kuru bir yerde saklamanızı tavsiye ederiz. Paketi açınca lütfen buzdolabında saklayın.
Sunbright Tarifler
Mandalinalı Rezene Salatası

Malzemeler
- 1 su bardağı Sunbright kuru mandalina
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 350 gr kök rezene, ince doğranmış
- 2 turp
Hazırlanışı
Servis kasesinde zeytinyağı, maydanoz, limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi karıştırın. Rezene, kuru mandalina ve turpları ekleyin. Eşit şekilde kaplanana kadar karıştırın. Hemen servis yapın veya servise hazır olana kadar buzdolabında saklayın.
Asya Usulü Kinoa Salatası

Malzemeler
- 1/2 bardak Sunbright kuru mandalina
- 1/4 su bardağı Sunbright kurutulmuş vişne
- 1 bardak pişmiş kinoa
- 2 su bardağı doğranmış kale lahana veya ıspanak
- 2 adet doğranmış yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
- 2 yemek kaşığı kızarmış susam
- 2 yemek kaşığı kaju
Malzemeler
Salata sosu
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
Hazırlanışı
Büyük bir kapta kinoa, lahana, kuru mandalina, kuru vişne, yeşil soğan ve maydanozu karıştırın. Limon, zeytinyağı ve tuz ile hazırladığınız sos ile karıştırın. Üzerine susam ve kaju fıstığı ekleyin. Oda sıcaklığında veya soğuk servis edin.
Mandalinalı Yulaf Ezmesi

Malzemeler
- ¼ su bardağı Sunbright kuru mandalina
- 1/4 su bardağı yulaf
- 1/3 su bardağı yağsız süt
- 1/4 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı chia tohumu
- 1 tatlı kaşığı bal, isteğe bağlı
Hazırlanışı
Yarım litrelik kavanoza yulaf, süt, yoğurt, chia tohumu, bal ekleyin, kapağını kapatın ve iyice sallayarak karıştırın. Kuru mandalinaları ekleyin ve tamamen karışana kadar çalkalayın. Min. 1 gece bekletin. Karışımı max.3 gece kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Soğuk yiyin.