
KURU VİŞNE
Enerji ve Besin Değerleri 40 gr için
Enerji 155 kcal
Yağ 0,00 gr
Karbonhidrat 34 gr
Şeker 26 gr
Sodyum 2 mg
Lif 8 gr
Protein 0,6 gr
Kalsiyum 19 mg
Demir 0,3 mg
Potasyum 134 mcg
Meyvelerin Gözbebeği – Kuru Vişne
Ülkemiz meyvelerinin gözbebeğidir vişne. İç Anadolu’ dan Ege’ye oradan da Karadeniz’ e uzana geniş bir coğrafyada cömertçe yetişen, kulaklarınıza küpe yaptığınız, tadına doyamadığınız vişneler şimdi Sunbright güvencesi ile her mevsim sofralarınızda.
Güçlü antioksidan etkileri, kansere düşman sağlığa dost zengin aromalı ve % 100 organik tarım ile üretilen kırmızının en güzel tonundaki ülkemiz vişnelerini sizler için güneşte kurutup varolan bütün vitaminleriyle beraber paketledik.
Sağlıklı beslenmenin her adımında, granola ve müslilerinizde, şekersiz kurabiyelerinizde, smoothie ve meyve sularınızda güçlü aramosı ile lezzeti uçuracak olan Sunbright Kurutulmuş Vişnelerinizi, dilerseniz atıştırmalık olarak da yelnız başına tüketebilirsiniz.
Organik Kuru Vişne Nerelerde Kullanılır?
- Pudinglerde
- Kek ve kurabiyelerde
- Reçel ve marmelatlarda
- Salatalarda
- Granola ve müslilerde
Organik Kuru Vişne Sağlık İçeriği
Vitamin A, K, C, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum, Demir ile zengin vitamin ve mineral desteği sağlar.
Organik Kuru Vişne Faydaları
- Tam bir anti-aging meyvesidir
- Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya yardımcı olur
- Sinir sistemini yatıştırıcıdır
- Kalp dostudur
- Uyku düzeni sağlar
- Saç dökülmelerini önler
- Doğal antioksidandır
İçindekiler
%100 organik infüze kurutulmuş çekirdeksiz vişne, %100 organik elma suyu, %100 organik ayçiçek yağı
Saklama Bilgisi
Serin ve kuru bir yerde saklayın. Sıcak ve nemli ortamlarda soğutma önerilir.
Sunbright Tarifler
Bitter Çikolatalı Vişneli Brownie

Malzemeler
- 1/2 su bardağı doğranmış Sunbright kuru vişne
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 200 gr bitter çikolata
- 1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 büyük boy yumurta
- 2 çay kaşığı vanilya özü
Hazırlanışı
Fırını 180° ‘ye kadar önceden ısıtın. 20 cm’lik kare bir fırın kabını yağlayın. 1 yemek kaşığı unun içine doğranmış vişneleri atın. Ayrı bir kapta 1 su bardağı unu ve tuzu karıştırın. İkisini bir kenara koyun. Tereyağı eriyene kadar çikolata ve tereyağını bain-marie usulü eritin. Çikolata eriyene ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Büyük bir kapta şeker, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Çikolata karışımını ekleyin ve iyice özleşene kadar karıştırın. Yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Vişneleri karışıma ekleyin. Hamuru fırın kabına yayın. Ortalama 30 dakika pişirin. Kesmeden önce tamamen fırın kabında soğutun.
Vişneli Pilav

Malzemeler
- 175 gr Sunbright kuru vişne
- 225 gr basmati pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı rezene tohumu
- 600 ml su
- ½ çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinci güzelce yıkayın. Tereyağını eritin. Vişneleri ve şekeri ekleyip, dikkatlice karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Rezene tohumlarını ve pirinci ekleyin. Üzerini geçecek kadar su koyun. Tuzu ekleyin ve 1-2 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve temiz bir mutfak havlusu ile üzerini örtün. Üzeri örtülü olarak 15-20 dakika buharıyla dinlendirin. Izgara tavuk ya da et ile servis edin.
Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler
- 225 gr Sunbright kuru vişne
- 250 ml soğuk su
- 175 gr şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 8-10 kabukları alınmış bayat ekmek
Hazırlanışı
Fırını 200°ye ısıtın. Bir tavaya vişne, şeker ve suyu koyup sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin. Şurubu yapmak için vişneleri başka bir tavaya alın. Şurup için ayırdığımız karşıma pudra şekerini ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Koyulaşmaya başlayana kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Fırında ekmek dilimlerini hafifçe pişirin. Bir turta kabının dibine birkaç tane koyun ve şurubun bir kısmını dökün ve ardından vişnelerin bir kısmını ilave edin. Bu şekilde bir kat daha yapın ve üzerine vişne koyun. Fırında 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema ile servis yapın.